1999

Tato akce proběhla ve dnech 11. - 12. 9. 1999. Čistilo se v úseku Vyšší Brod - Zátoň. Čištění se aktivně zúčastnilo 107 čističů ve vodě a na březích (72 z oddílů z ČR, 35 nezjištěná vodácká veřejnost) a 18 při další práci - organizace, občerstvení, řidiči, nakládači.

Odpad sváželo na řece 14 "nákladních" plavidel (12 raftů, 1 matylda, 1 pramice) a 3 kanoe. Celkem bylo užíváno 11 vozidel, včetně Avie a 3 mikrobusů. Sebráno bylo 250 sběrových pytlů. 4 kontejnery dodaly obce, které také zajistily a zaplatily místa na skládkách.

Během akce bylo účastníkům poskytnuto občerstvení - v sobotu mj. 20 l čaje, 30 l polévky a 25 kg buřtů. Toto občerstvení bylo sponzorským darem. Zdarma byla zapůjčena i veškerá vozidla (půjčovny lodí ve Vyšším Brodu, soukromí vodáci a občané Vyššího Brodu).

Akce se zúčastnili vodáci z mnoha míst ČR. Nábor a výzva k čištění byla zveřejňována v létě podél Vltavy - na tábořištích, u bufetů apod., dále na vodáckých akcích během léta, (a to nejen na Vltavě), v denním tisku a dalších médiích.

Účastníci a sponzoři akce 1999:

Naše poděkování patří všem, kteří se této akce zúčastnili a zároveň se těšíme na vzájemnou spolupráci v dalších letech.

Sdružení pro Vltavu

Fotogalerie

TOPlist
Načítání...