2004

Dne 11. září 2004 Sdružení pro Vltavu zorganizovalo jednu ze svých nejdůležitějších každoročních akcí - Čištění Vltavy. Tato akce letos proběhla pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje RNDr. Jana Zahradníka. Čištěn byl celý úsek Vltavy od Loučovic do Boršova nad Vltavou, tedy téměř 80 km řeky a jejího blízkého okolí. Čištěn byl také Křemežský potok a to v úseku posledních dvou kilometrů k ústí do Vltavy.

Čištění Vltavy se letos účastnilo 297 dobrovolníků. Na sběr a odvoz odpadu bylo používáno 29 raftů a 61 lodí. Naplněno bylo 19 kontejnerů, zvětší části drobným odpadem, který byl posbírán do 800 igelitových pytlů.

O přistavění, odvoz a zaplacení poplatků na skládkách se v převážné většině postarali obce. Likvidaci významné části odpadu zajistilo Regionální sdružení obcí Vltava a Povodí Vltavy.

Nejmladším účastníkem Čištění Vltavy byla čtyřletá Karolínka Chmelová, dvěma nejstarším účastníkům bylo 65 let. Čistit přijeli dobrovolníci z celé České republiky, jmenujme například studenty ISŠ Údlice, Gymnázia Kolín, členové vodáckých oddílů Rak a vodáckého oddílu České televize. Vedle dobrovolníků z nejbližšího okolí a Jižních Čech dále přijeli např. příznivci z Brna, Klatov, Kojetína, Kolína, Opavy, Prahy, Teplic, Třebíče, Ústí nad Labem a Zlína.

A PRÁVĚ JIM PATŘÍ NÁŠ DÍK ZA TO, ŽE BYLI OCHOTNI VĚNOVAT SVŮJ ČAS A SVÉ RUCE.

DÁLE NAŠE PODĚKOVÁNÍ PATŘÍ SPONZORŮM AKCE, KTERÝCH SE LETOS SEŠLO NA 46 A BEZ JEJICHŽ MATERIÁLNÍ A JINÉ POMOCI, BY TATO AKCE ZAJISTÉ NEBYLA TAK ÚSPĚŠNÁ.

Náš dík patří:

Všem sponzorům děkujeme za přízeň a podporu naší akce. Pokud jsme na někoho omylem zapomněli, omlouváme se.

Sdružení pro Vltavu

TOPlist
Načítání...